|
|
Varning för Svenska IT-registret
Skapad:2008-10-01 11:11:33
|
Vet inte om detta är en dubbeltråd, men jag har inte sett någon annan ta upp detta företag. Enligt bolagsverket är företaget nyregistrerat, så jag kanske är först med att varna för dessa skojare.
För ca en timme sen ringde alltså en kvinna från ett företag som heter Svenska IT-registret. Hon körde den gamla vanliga valsen, dvs att någon försökte regga mitt företagsnamn + AB som en .se domän. För den hutlösa summan om 1900 kr erbjöd hon sig att regga det åt mig först. Jag är ganska luttrad vad gäller telefonskojare då jag tar emot företagets alla säljsamtal, så jag bad henne helt sonika dra åt helvete och la på luren.
Jag vet dock att många därute inte är vana vid denna typ av lurendrejare och skickar därför ut ett varningens ord om denna aktör i försoppningen om att den här tråden kan hamna högt i träfflistorna och kanske avskräcka någon som funderar på att acceptera deras "erbjudande".
/Leo
|
|
|
|
|
|
Re: Varning för Svenska IT-registret
Skapad:2008-10-01 11:43:33
|
Noterade du möjligen telefonnumret hon ringde från?
Kort registerkoll:
Svenska IT Registret AB, 556755-6625
MAILBOX 3616
111 74 STOCKHOLM
Registreringsdatum: 2008-04-09
Styrelse reg.datum: 2008-08-27
Tidigare namn: Aktieboken 4786 AB
Branschkod (SNI): 62010 Dataprogrammering
Bolaget innehar F-skattsedel och är registrerat för moms
Styrelsen:
Nauzers, Aivars 800618-0000 LE
Kosuka, Vita 740115-0000 SU
Lasseson, Savka Sixten 650516-**** DELG
Alltså två utländska medborgare i styrelsen, därav de ofullständiga personnumren. Den svenska delgivningsmannen ser ut att vara en målvakt:
Skulder hos Kronofogdemyndigheten:
Allmänna mål 417 st, summa 683.286 kronor.
Bland annat 133 felparkeringsavgifter på drygt 100.000 kronor, och en lika lång radda obetalda trängselskatter (rör det sig om en så kallad bilmålvakt, tro?). Intressant är också att han är folkbokförd i Enskede(dalen), precis som andra målvakter i tidigare domänblufföretag.
|
|
|
|
|
|
Re: Varning för Svenska IT-registret
Skapad:2008-10-01 11:58:53
|
Såg dessvärre inte numret då samtalet kopplades till mig via vår växel. De har dock en sajt på www.svenskaitregistret.se där följande kontaktuppgifter finns angivna:
E-Mail: info@svenskaitregistret.se
Tel: +46 (0) 771 10 60 70
Fax: +46 (0) 771 10 6071
Adress: BOX 3611, 11174 Stockholm
(Otippat med en boxadress för övrigt...)
|
|
|
|
|
|
Re: Varning för Svenska IT-registret
Skapad:2008-10-01 12:02:38
|
För övrigt - om man kikar på historiska ledamöter i styrelsen så satt en gift par med efternamnet Bircan i den mellan 2008-05-26 och 2008-08-27, alltså efter lagerbolagstiden och innan målvakten.
I Sydvenskans artikel från 13 mars 2008 om Bostadsägarnas medlemsorganisation (Allmänna bostadsrättsorganisationen) så intervjuade en journalist en "Mesep Bircan" som svarade i telefonen.
http://sydsvenskan.se/hus/article308387.ece
Allmänna bostadsrättsorganisationen har vi kunnat knyta till tidigare domänbluffar som Domänregistreringar Europa och bröderna Belevich.
http://www.cint.se/debatt/ShowPostFlat.aspx?PostID=87001
Bircan är ett turkiskt efternamn, men "Mesep" är inte ett turkiskt förnamn enligt http://www.isimler.web.tr/isim+ara.html
Det finns inte heller någon som heter Mesep eller Mecep i den svenska folkbokföringen.
Det kan naturligtvis vara en ren slump att efternamnet Bircan dyker upp även i samband med domänbluffanklagade Svenska IT-registret. Det finns 67 personer med efternamnet Bircan i folkbokföringen (barn oräknade) - praktiskt taget alla bor i Stockholmsområdet.
|
|
|
|
|
|
Re: Varning för Svenska IT-registret
Skapad:2008-10-01 12:20:38
|
Webbadresserna svenskaitregistret.se och svenskaitregistret.com är registrerade 2008-05-27 (dagen efter Bircanparet trädde in i ledningen). Här är den listade kontaktinformationen från NIC.se och NIC.com:
Domännamnsinformation
Domännamn svenskaitregistret.se
Innehavare (kontakt-ID) svensk0805-00072
Administrativ kontakt (kontakt-ID) domene0702-00028
Teknisk kontakt (kontakt-ID) domene0702-00028
Avimottagare (kontakt-ID) domene0702-00028
Domänstatus active
Skapad 2008-05-27
Senast ändrad -
Förfallodatum 2009-05-27
Namnserver ns1.hyp.net
ns2.hyp.net
ns3.hyp.net
DNSSEC unsigned delegation
Detaljerad information om kontakten
Kontakt-ID svensk0805-00072
Namn Teddy Hedenquist
Företag Svenska IT Registret AB
Organistionsnummer [SE]556755-6625
E-postadress teddyhedenquist@gmail.com
Adressrad 1 mailbox 3616
Adressrad 2 -
Adressrad 3 -
Postnummer 11174
Stat eller provins -
Ort stockholm
Land SE
Telefon +44.7809835466
Fax +44.7809835466
Skapad 2008-05-27
Registrant:
Svenska IT Registret AB
mailbox 3616
stockholm, 11174
SE
Domain Name: SVENSKAITREGISTRET.COM
Created on: 2008-05-27 12:15:06 UTC
Expires on: 2009-05-27 12:15:06 UTC
Updated on: 2008-05-27 12:15:06 UTC
Administrative Contact:
Teddy Hedenquist teddyhedenquist@gmail.com
Svenska IT Registret AB
mailbox 3616
stockholm, 11174
SE
+447809835466
+447809835466
Technical Contact:
Domeneshop Hostmaster hostmaster@domeneshop.no
Domeneshop AS
Domeneshop AS, Nedre vaskegang 6
Oslo, 0186
NO
+47 22 94 33 33
+47 22 94 33 34
Domain servers in listed order:
NS1.HYP.NET
NS2.HYP.NET
NS3.HYP.NET
|
|
|
|
|
|
Re: Varning för Svenska IT-registret
Skapad:2008-10-01 12:56:24
|
Någon Teddy Hedenquist finns inte i Sverige, men väl i London, enligt hans Facebook-sida. Vidare sökningar ger vid handen att Teddy gått på internetskolan Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket, samtidigt som Daniel Belevitch:
http://www.sshl.se/suum05/50/arcu.htm
Teddy tillhör stureplansgänget, och kan här ses på bild tillsammans med "Dennis Belevech & Sebastian af Robsob":
http://images.stureplan.se/articles/2977/images/article_image_575ed67a74513982.jpg
Slarvig stavning, men visst är det Daniel Belevitch och ingen annan.
Daniel Belevitch är bror till Igor Belevitch/Belevitsch, som förekommer i domänskojaren Domänregistreringar Europas ledning, och som tidigare uttalat sig i Dagens Industri som delägare till det företaget - se tråden om Allmänna bostadsrättsorganisationen:
http://www.cint.se/debatt/ShowPostFlat.aspx?PostID=87001
Nu är ovanstående förstås inte bevis för nånting, annat än att de känner till varandra och festat tillsammans en gång i tiden.
|
|
|
|
|
|
Re: Varning för Svenska IT-registret
Skapad:2008-10-01 13:19:58
|
Och förstås, från oumbärliga Svensk Handels varningslista:
Svenska IT Registret
Inlagd: 2008-09-02
Org.nr: 556755-6625
Adress: Box 3616
Postadr: 111 74 STOCKHOLM
Tel: 0771-10 60 70
Fax: 0771-10 60 71
|
|
|
|
|
|
Re: Varning för Svenska IT-registret
Skapad:2008-10-01 13:37:24
|
Teddy Hedenquist. En sökning på det namnet ger en reklam-spam-kommenter till ett blogginlägg om hur man får en snabbare dator gratis:
http://blogg.tkj.se/snabbare-dator/
"teddy hedenquist sa,
May 23, 2008 @ 01:40 | Svara
Jag provade ett riktigt bra program som verkligen gjorde skillnad på datorns snabbhet… jag laddade ner det på pc-scrub.com…"
Vadådå, tänker ni kanske. Jo, på http://www.svenskaitregistret.se/lankar.html länkas det till www.whois.is, Sedo.se och... www.pc-scrub.com:
"PC-Scrub.com erbjuder ett program som får din PC att bli som ny, gå in på www.pc-scrub.com och läs mer!"
Det kanske ni inte bör göra - när jag gjorde det fick jag meddelandet "This website wants to run the following add-on: 'Work converter' from 'Microsoft Corporation'. Vad det programmet vill göra är oklart, men en snabb googling hittar ingen information om något sådant program från Microsoft.
|
|
|
|
|
|
Re: Varning för Svenska IT-registret
Skapad:2008-10-03 12:07:37
|
Ytterligare pusselbitar:
En sökning på Google på "Svenska IT-registret" ger bland annat träffen:
"DRI-Domain Register InternetTel: +442033554897 Fax: +442033554951 E-Mail: info@domainregisterinternet.eu. Here you can search for domains of your choice. Get you PC up to speed ...
www.svenskaitregistret.se/dri/contact_eng.html"
Samma sida finns på http://www.domainregisterinternet.eu, med reklam bland annat för PC-Scrub: http://www.domainregisterinternet.eu/
Företagsnamnet uppges vara Domain Register Internet Gmbh, med uppgifterna på kontaktsidan:
"Domainregister Internet GmbH
Richmodstr.6
50667 Köln
Tel.: +49 (0)221 16256883
Fax: +49 (0)221 16256887
E-Mail: info@domainregisterinternet.eu"
Vem har då registrerat domänen= Så här säger Eurid:
"Whois Result
Domain
Name domainregisterinternet
Status REGISTERED (What this means)
Registered June 27, 2008
Last update July 10, 2008, 3:39 pm
Registrant
Name Stankiewicz Roman
Organisation Domainregister Internet GmbH
Language English
Address
Phone
Email
Registrant technical contacts
Name Admin Domain
Organisation Inter Domain Solutions LLC
Language English
Address
Phone
Fax
Email
Registrar
Organisation AB NameISP
Website www.nameisp.com
Nameservers
ns2.ispdnsserver.com
ns3.ispdnsserver.com
ns1.ispdnsserver.com "
Här dyker flera intressanta namn upp. Inter Domain Solutions LLC är vad Daniel Belevitch kan knytas till, genom "Interdomain Solutions LLC USA Filial" (se tråden http://www.cint.se/debatt/ShowPostFlat.aspx?PostID=87001).
Stankiewicz är också ett namn som är bekant i domänskojarsammanhang. Inte Roman, men väl Daniel Stankiewicz. Han satt i styrelsen i sedan 2006 konkursade Sellnet, där Pierre Grundström och Igor Belevitsch var ledamöter innan honom. Igor Belevitch är alltså Daniel Belevitch bror.
Någon Roman finns dock inte i Daniel Stankiewicz familj. Däremot finns det två Roman folkbokförda i Sverige - en född 57 i Saltsjöbaden och en född 83 i Stockholm. Båda deklarerar noll eller ytterst blygsamt, och har mer eller mindre stora skulder hos fogden, liksom Daniel S. Daniel S. har för övrigt bott en dryg kilometer från den förste Roman i Saltsjöbaden. Fast allt ovanstående bevisar förstås ingenting.
Däremot så kan Svenska IT-registret genom Inter Domain Solutions mer säkert knytas till de tidigare domänskojarna Sellnet/Domänregistreringar Europa etc. Är det samma personer bakom? med stor sannolikhet, ja.
|
|
|
|
|
|
|