PRISSÖK:  KONSUMENT:  OMDÖMEN:
 
     
Forum Hem   Sök   Logga in  
 
Cint debatt  > KONSUMENT  > Varningar  > Medison.se säljer laptop för 1000 kr  
  Thread view
Gäst

 
Medison.se säljer laptop för 1000 kr
Skapad:2007-07-24 16:30:57    
Hejsan. Någon som vet om det här företaget är äkta eller om det är en bluff?

http://www.medisoncelebrity.com/

Finns mer info på idg.se:

http://www.idg.se/2.1085/1.115025

Samt en intervju med en av personerna som står bakom företaget:

http://www.jnytt.se/Read__9562.aspx
Gäst

 
Re: Medison.se säljer laptop för 1000 kr
Skapad:2007-07-24 18:52:47    
Hmm, bolaget ar registrerat for 9 dagar sedan... men det behover absolut inte betyda att det skulle vara nagot oseriost..

Akim
Gäst

 
Re: Medison.se säljer laptop för 1000 kr
Skapad:2007-07-24 20:03:48    
Har luskat ut följande som jag skrivit på diverse forum och sammanfattar här:

Priset är för lågt, det täcker inte komponenterna, även om de har "egna fabriker" som de skriver.
I den tidigare artikeln på IDG så skrev de att datorn skulle kosta 3000 kr och inte skulle säljas direkt till privatpersoner utan genom distributörer.

V.I. (vet inte om det är ok att skriva ut namnet när det är publikt tillgängligt på detta sätt) är till synen spineln i det hela med registrerade domäner, enskillt firma, intervjuad o.s.v.

medisoncelebrity.com är registrerat på VI, på en adress i Huskvarna men han och den enskillda firman är bokförda/registrerade i Karlskrona. Domänen är registrerad med en hotmailadress och mobiltelefonnummret går till en JK i Malmö. Domänen är registrerad 11 April. Webhotellet är Surftown.

medison.se är skapad 2003 men uppdaterad 2007-03-29 av VI. Domänen verkar tidigare ha tillhört Medison Data AB som är i konkurs. Efter det så har följande info funnits på hemsidan i ett mellanskede: #1 Embarcadero, Suite 4100, San Francisco, CA 94111. Bägge dessa har VI varit inblandad i.

Adressen som står på medison.se är följande:
Medison Europe Limited
27 Ruffets Wood
Gravesend, Kent
DA12 5JQ England

Verkar vara en jäkla massa företag registrerade på den adressen för övrigt.

Sen slutligen, det viktigaste är: "The computer is shipped within 4-6 weeks". Som i alla liknande bedrägerier, tillräckligt lång tid för att de ska kunna håva in pengar och fixa iväg innan de börjar anklagas för bedrägerier av de första som betalade när det gått sju veckor...

Nån som orkar gräva vidare om de aktuella personerna? Finns ett par namn till i artiklarna.
Gäst

 
Re: Medison.se säljer laptop för 1000 kr
Skapad:2007-07-24 21:01:38    
Har nu hittat vem det är som tillverkar datorn på bilden och specsen, det är Clevo Computer Company i Taiwan som är en OEM-tillverkare av bland annat bärbara datorer. Egna fabriker var det va? Dessutom skrev de väl att tillverkningen skulle vara i Brasilien... Modellen heter innan den OEM'as MobiNote M540V. Ska man kontakta dem och se om de har någon deal med Medison? http://www.clevo.com.tw/products/M540V.asp

För mig låter det helt otroligt att de för 1000 kr ska täcka in hårdvaran, uppmärkning, frakt först till England och sedan till Sverige (för det ingår). Frakt och distribution ska dessutom skötads av MK Electronics vilka knappast är speciellt billiga på sådant. Sen ska de även ha råd med ett års garantiservice av Infocare och Svensk support. Och så ska de gå med vinst också såklart. Jag kan verkligen inte fatta att IDG hjälper till med detta evetuella bedrägeri utan vidare undersökningar först. Pinsamt, men knappt första gången.
Gäst

 
Re: Medison.se säljer laptop för 1000 kr
Skapad:2007-07-24 21:32:33    
Nu står det iofs på hemsidan:
Pricing, specifications, availability and terms of offers may change without notice. Taxes, fees, shipping and handling and any applicable restocking charges are extra, and vary.
<http://www.medisoncelebrity.com/price.html>

och mer specificerat i avtalet:
Fees taken by our authorized partner 2CO are U$6.45 + 5,5% and extra on the price. Some smaller fees might be taken by your bank and varies on what bank and card you have.
Shipping and handling is taken care of by our partner MK Electronics.
<http://www.medisoncelebrity.com/pricing.html>

Så att det skulle ingå frakt i priset motsägs ju av hemsidan.

En annan sak som talar emot att det är fejk är att JNytt uppenbarligen känner till Valdi Ivancic sedan tidigare, eftersom han har en egen bloggliknande sida hos dem: <http://www.jnytt.se/ReadOpinion__4.aspx>. Det känns kanske lite dumt att gå ut i tidningen med sitt namn (och bild), därefter lura människor på massa pengar och sedan försöka gå under jorden eller skylla på någon annan. Men vad vet jag :-)
Gäst

 
Re: Medison.se säljer laptop för 1000 kr
Skapad:2007-07-24 21:35:02    
Sorry, glömde den här länken också: <http://www.jnytt.se/Read__9331.aspx>
Gäst

 
Re: Medison.se säljer laptop för 1000 kr
Skapad:2007-07-24 21:42:05    
Slängt iväg ett mail till Clevo nu!

Ska gå till botten med detta!
Gäst

 
Re: Medison.se säljer laptop för 1000 kr
Skapad:2007-07-24 21:48:26    
Jo, men man får det fulla priset när man går igenom beställningen. Då står det free shipping till skandinavien. Slutpriset blir totalt 1035,8kr inklusive allt.

Sen, vet du verkligen att det är VI som driver detta nu? Kanske någon som snott hans identitet? Eller han kanske råkar ut för en blåsning själv? Aldeles för mycket som inte stämmer som sagt var, speciellt priset.
Gäst

 
Re: Medison.se säljer laptop för 1000 kr
Skapad:2007-07-24 22:11:27    
Ok, är lycklig nog att inte ha beställt än så jag visste inte om det :)

Sen har jag ju inte direkt pratat med Valdi och verifierat att han fortfarande står bakom allt, men det känns som att han skulle hört av sig till Jnytt om han fortfarande var i livet och blivit akterseglad av några bolagspirater. Och att någon skulle lyckats lura i honom att de bygger en fabrik i hans hemland Brasilien men i själva verket skickar sakerna från Asien känns ju också lite väl suspekt för att köpa rakt av. Du kanske kan maila Jnytt och fråga när om de verkligen pratat med honom, nu när du ändå är igång?

För visst håller jag med om att det luktar hund lång väg...
Gäst

 
Re: Medison.se säljer laptop för 1000 kr
Skapad:2007-07-24 22:27:57    
Hur ska de veta att de pratat med honom? Han verkar ju inte befinna sig i sverige med tanke på att han inte använder åäö när han skriver på forum iaf, och de lär ju inte kräva legg för att publicera en nyhet direkt.

Sen en annan teori:
Det är ju inte säkert att det bara är privatpersoner, det kan vara företag inblandade också, banklån o.s.v.
Om folk går på detta, och folk fortsätter beställa i sex-sju veckor, och volymerna bara ökar när det sprids, så lär det vara mer än ett par 100 000 kr tillslut.
Vem vet, allt kanske har gått åt helvete för honom, allt krashat och han vill bara försvinna med några millar, bo i något billigt land och lyxa till det i 20 år tills allt är preskiberat och glömt?

Men jag kan ju heller inte säga att det garanterat är en bluff. Men däremot är det inte ett dugg synd om de som går på det om det nu är en. Har ni glömt hur avancerade och stora bedrägerierna från blew, teknikboom, peggyab och e-outlet var? Hur mycket pengar som både privatpersoner och företag blev av med? Hur godtrogna annonspartners, callcenters, webhotell, nyhetstidningar o.s.v. är för att få nya kunder?
Sidan 1 av 215Gå till sidan: 1, 2, 3 ... 214, 215 Nästa